Negen vreemdelingen uit koelwagen gehaald

0
De vluchtelingen werden door de politie opgevangen. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – De politie heeft donderdagavond negen vreemdelingen uit een koelwagen gehaald. De vreemdelingen waarschuwden zelf de politie.

Zelf gebeld
Op donderdag 9 februari 2017 om 18.55 uur kwam er bij het operationeel centrum een melding binnen vanuit een koelvrachtwagen. Een vreemdeling nam zelf contact op met de politie en gaf aan dat hij met een aantal anderen in een vrachtwagen zat. Hij wist niet waar ze waren maar dachten dat ze vanuit België Nederland binnen reden. Verschillende politie-eenheden werden naar Hazeldonk gestuurd en naar de file op de A16 in de richting van Breda vanuit Hazeldonk. De politieauto’s reden met geluidssignalen over het terrein van Hazeldonk en langs de file. Ondertussen was er nog steeds contact met de vreemdeling zodat hij aan kon geven wanneer hij een politieauto hoorde. Ook werd het signaal van de telefoon uitgepeild.

Negen vluchtelingen
Binnen korte tijd werd de vrachtwagen aangetroffen op de rijksweg A16. Nadat de vrachtwagen geopend was bleek dat er tussen de groente een ruimte was waar de negen vluchtelingen zaten. De vluchtelingen zijn, in verband met mogelijke onderkoeling, door personeel van een ambulance nagekeken. Niemand hoefde vervoerd te worden naar een ziekenhuis. De Afdeling Vreemdelingenpolitie, Immigratie en Mensenhandel heeft zich over de vreemdelingen ontfermd. De Spaanse chauffeur is aangehouden.

Bron: Politie.nl