Gevaarlijke hennepstekkerij aangetroffen in appartement in Tilburg

0
In de woning werd een hennepstekkerij aangetroffen. Stockfoto - MaRicMedia

TILBURG – Meerdere meldingen van stankoverlast en verdachte activiteiten hebben de politie zaterdagavond op het spoor gezet van een hennepstekkerij. De elektriciteit voor deze stekkerij was zodanig provisorisch aangelegd dat de kans op kortsluiting en dus brand groot was.

Verschillende meldingen
Op zaterdag 11 februari 2017 om 20.00 uur is de politie een woning aan de Stevenzandsestraat binnen gevallen. Er waren in de loop van de dag verschillende meldingen binnen gekomen van stankoverlast van de geur van hennep. Ook bleken er al enkele MMA meldingen te liggen over het feit dat in de woning mogelijk een hennepkwekerij kon zitten. Dat was voldoende voor de politie om, met toestemming van de officier van justitie, de woning binnen te vallen. Omdat het nummer niet bekend was moesten de agenten verschillende deuren af om uiteindelijk bij de juiste woning aan te komen. De voordeur werd geopend door de bewoner.

Groot gevaar
In de woning troffen de speurders een hennepstekkerij aan waar 9734 stekken stonden te groeien. Een agent: “De elektriciteit voor de stekkerij was zodanig provisorisch aangelegd dat er een groot gevaar voor brand was. Levensgevaarlijk dus voor de rest van de bewoners.” De verdachte is meegenomen naar het bureau en de stekkerij is geheel ontmanteld.

Bron: Politie.nl