(VIDEO) Tweede nacht op rij staking taxichauffeurs Breda

0

BREDA – Na eerst van vrijdag op zaterdag het werk neer te hebben gelegd was het ook van zaterdag op zondag actie voor de Bredase taxichauffeurs. De taxichauffeurs verzamelde zich om 1:45 op het station van Breda om gezamenlijk naar de Bredase binnenstad te rijden. 

Blokkade
Daar blokkeerde de chauffeurs de Haven, Prinsenkade en de Oude Vest door de taxi-auto’s dwars op de straat te zetten zodat er geen verkeer meer mogelijk was. 

Geen klanten vervoerd
,,Er is veel emotie bij de mensen”, zegt woordvoerder Samir Chiker. ,,Deels vinden de mensen dat we eerst verder moeten praten, zoals de wethouder heeft aangegeven. Maar de  meesten willen doorgaan.” Dat betekent dat er blokkades komen bij de drie belangrijkste opstappunten, Prinsenkade, Oude Vest en station. Tussen 2.00 en 05.00 uur worden dus geen klanten vervoerd.

Gemeente onderneemt niets
De taxichauffeurs zijn woedend op de gemeente Breda die niets onderneemt tegen taxichauffeurs uit de Randstad en Utrecht die in de drukke weekends en met carnaval de beste ritjes komen wegkapen en daarvoor ook nog eens veel te hoge prijzen rekenen. 

Concurrenten uit andere gemeentes
Daarbij worden snorders, de illegale taxi’s, geen strobreed in de weg gelegd. Er komen nu zelfs concurrenten uit Roosendaal bij en de gemeente laat het allemaal gebeuren”, zegt een zeer boze chauffeur van zestig jaar. En zo denken de meeste chauffeurs er over. ,,Er is lang genoeg gepraat”

“De acties gaan net zo lang door totdat de gemeente naar ons luistert. Gebeurd dat niet dan voeren we actie. Desnoods gooien we met carnaval heel de boel op slot” aldus Samir Chiker

 

Foto’s: Marcel van Dorst – MaRicMedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”28″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”140″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]