Eerste containerschip vaart de gloednieuwe multimodale haventerminal De Kempen in Budel binnen

0
Het eerste containerschip wordt geladen. Foto: Harm van Leuken - SQ Vision

BUDEL – Maandagochtend is het eerste containerschip de gloednieuwe Multimodale haventerminal De Kempen binnen gevaren en geladen met containers.

Oplevering haven
Op 22 december jl. is Multimodale Terminal De Kempen opgeleverd en door de gemeente Weert overgedragen aan de terminalexploitanten. In januari 2017 hebben de exploitanten de terminal verder gereed gemaakt voor het ontvangen van containerschepen. Voorts is door de exploitanten een terminaltrekker, een reachstacker en een eigen containerschip in gebruik genomen.

Financiële steun
Multimodale Terminal De Kempen is een project wat mogelijk is gemaakt met financiële inspanning van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Limburg en de gemeente Weert.

Containerhaven alternatief voor vrachtwagens over de weg
Het doel is om de nieuwe containerterminal binnen drie tot vijf jaar te laten groeien naar een jaarlijkse overslag van circa 10.000 containers voor bestaande bedrijven in regio. Dat is gelijk aan 20.000 enkele vrachtwagenritten, een besparing van 80 ritten per werkdag. Kostenefficiënt en duurzaam. Dit fenomeen heet ‘modal shift’ en is gericht op het verminderen van het dichtslippen van wegen en het behalen van milieuwinst.

 

Foto’s: Harm van Leuken – SQ Vision

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”36″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”140″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]