Middelbrand bij bed&breakfast in historische binnenstad van Ravenstein

0
Er werd door de brandweer opgeschaald naar middelbrand. Foto: Gabor Heeres - SQ Vision

RAVENSTEIN -Aan de Kolonel Wilsstraat in het historische centrum van Ravenstein heeft in de nacht van zondag op maandag brand gewoed. Het vuur ontstond rond 2.40 uur in het pand van bed & breakfast De Kolonel. “De brand is op de tweede verdieping in de buurt van de schoorsteen begonnen maar wat er precies heeft gebrand is niet helemaal duidelijk” , aldus Roelof Staal, officier van dienst van de brandweer. Wel was het er erg heet geweest en had de brand op zowel de eerste als tweede verdieping van het pand voor de nodige schade gezorgd.

Salvage
Stichting Salvage is door de brandweer in kennis gesteld om namens de brandverzekeraar van de bewoners de eerste noodzakelijke maatregelen te nemen.

Middelbrand
Vanwege de ligging van het pand in de oude kern van Ravenstein is door de eerste bevelvoerder van de brandweer meteen opgeschaald naar code middelbrand. Twee blusvoertuigen, een ladderwagen en officier van dienst zijn ingezet bij de bestrijding van de brand. De ambulancedienst kwam ter plaatse maar er raakte niemand gewond. Volgens Staal wisten allen aanwezig het pand op tijd te verlaten. Hoeveel mensen er aanwezig waren en of daar gasten bij waren kon hij niet zeggen.

 

Foto’s: Gabor Heeres – SQ Vision

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”35″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”140″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]