Verdachte van doodrijden echtpaar in Tilburg voorlopig op vrije voeten

0
De plaats van het dodelijke ongeval in Tilburg. Foto: Jack Brekelmans - Persburo-BMS

TILBURG – De 23-jarige verdachte die op 27 october vorig jaar het echtpaar Henriëtte (59) en Bert (62) van der Veeken uit Rijen doodreed in Tilburg, komt voorlopig vrij. Dat heeft de rechter maandag besloten. De hechtenis van de verdachte wordt opgeheven in afwachting van de rechtszaak. Zijn rijbewijs is wel ingenomen.

Voorlopige schorsing
De advocaat van Faisal D. vroeg de rechtbank de voorlopige hechtenis op te heffen maar de rechtbank ging daar niet in mee. Wel werd een voorlopige schorsing van de hechtenis toegestaan. Voorwaarde is wel dat de verdachte zijn rijbewijs niet terug krijgt. De rechtbank oordeelde dat de verdachte de rechtszaak in vrijheid mag afwachten.

Onderzoek
Het onderzoek van het tragisch ongeval is nog in volle gang, er moeten nog diverse getuigen gehoord worden.

Er vandoor
Het echtpaar werd vorig jaar geschept door de verdachte die er daarna vandoor ging. Zijn broer bleek eigenaar van de auto, hij werd opgespoord en aangehouden. De hoofdverdachte meldde zich later zelf op het politiebureau en bekende dat hij het echtpaar heeft aangereden.

“Niet excessief te hard”
Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat de verdachte ongeveer 70 km heeft gereden daar waar 50 km is toegestaan. De advocaat concludeert dat er “niet excessief te hard” is gereden. 

Verkeerd voorgesorteerd
Ook zou het verkeerd voorsorteren een oorzaak van het fatale ongeval kunnen zijn, de verdachte zou rechts hebben voorgesorteerd bij het verkeerslicht om een stadsbus in te kunnen halen. De Tilburger stond op de rijstrook om rechtsaf te slaan, maar ging rechtdoor.