Weer Inbraak brillenzaak Arendstraat in Oosterhout

0
Vorig jaar werd de brillenzaak ook al twee keer door inbrekers bezocht. Archieffoto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

OOSTERHOUT – Afgelopen nacht, dinsdag 14 februari, is ingebroken in een brillenzaak aan de Arendstraat. De inbrekers zijn er met zonnebrillen vandoor gegaan.

Ruiten ingegooid 
De inbraak werd rond 02.20 uur ontdekt. De daders hebben aan de achterzijde ruiten ingegooid en zijn zo het winkelpand binnengekomen. In de winkel hebben ze meerdere displays met zonnebrillen meegenomen. De dieven hebben vervolgens het pand weer verlaten.

Derde keer
Het is de derde keer dat er in de brillenwinkel wordt ingebroken en alle keren op dezelfde manier. Of er een link is te leggen tussen alle drie de inbraken is niet bekend. De politie doet hier onderzoek naar.

April vorig jaar werd en voor tienduizenden euro’s aan zonnebrillen gestolen. In juni vorig jaar was het voor de tweede keer raak, ook toen werden er zonnebrillen buitgemaakt. De eigenaar had voor duizenden euro’s aan veiligheidsmaatregelen getroffen maar dat bleek dus niet genoeg. Afgelopen nacht werd er dus wederom ingebroken. 

Brandmelding
Wel is er bij de brandweer twee maal een melding van een automatische brandmelding binnengekomen. De laatste melding komt overeen met de daadwerkelijke inbraak. 

Het zat er aan te komen
“We hadden al een vermoeden dat dit eraan zat te komen. Zaterdag zijn de camera’s buiten en de poort onklaar gemaakt. Toen we dat ontdekten, hebben we een deel van onze brillen verstopt. Helaas hebben ze vannacht toch weer toegeslagen”, zegt een werkneemster van de zaak.