Verdachte explosie-auto Breda blijft vast zitten

0
De straat werd afgezet en de EOD is ter plaatse geweest. Foto: Perry Roovers - MaRicMedia

BREDA – De verdachte die dinsdagmiddag de Esserstraat in Breda in zijn greep had blijft voorlopig vastzitten. De man, Janie H. is volgens velen een bekende van de politie en wordt gezien als zware crimineel. 

Artikel 157
De man wordt ‘officieel verdacht van het overtreden van artikel 157 in het Wetboek van Strafrecht’, meldt de politie woensdagochtend. Dat zou kunnen omvatten het opzettelijk stichten van brand of ontploffing brengen van een explosief materiaal. Dinsdagmiddag werd in de woning van de verdachte aan de Amstelstraat huiszoeking gedaan. 

Opname niet nodig
Een GGZ arts heeft de man beoordeeld en geconcludeerd dat behandeling of opname van de verdachte niet nodig is. 

 


 

Explosief materiaal
Dinsdagmiddag net na het middaguur kreeg de politie de melding dat een man zichzelf iets aan wilde doen. In zijn auto werd daarna explosief materiaal aangetroffen. De verdachte is daarna aangehouden.

EOD
De Esserstraat werd gedeeltelijk ontruimd en ook werd de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gealarmeerd. Deze hebben de auto onderzocht en het explosief materiaal uit de auto gehaald en afgevoerd. Mensen konden na uren wachten rond kwart over vier weer terug naar hun woning.