PSV-er Jorrit Hendrikx voelt zich te vaak het kind van de rekening

0
Jorrit Hendrix kwam in 2016 geblesseerd terug uit Rusland - Foto: Patric de Brouwer / SQ Vision

EINDHOVEN – Jorrit Hendrix baalt. De PSV-er is niet tevreden met zijn reserverol. Hij laat naar eigen zeggen al voor het derde jaar op rij zien dat hij in de basis thuishoort maar staat daar niet. Steeds weer moet hij respect opbrengen voor de keuzes van trainer Philip Cocu wanneer die voor andere middenvelders in de basiself kiest.

Kind van de club
“Dat is wel klote, ja. Ik zit me regelmatig te verbijten”, zegt hij in een uitgebreid interview dat zaterdag in de krant de Limburger verschijnt. “Ik voel me echt een kind van de club en ik speel met alle liefde nog jaren hier, maar de  situatie moet veranderen. En de club wil me, denk ik, ook houden. Maar hun geduld is niet mijn geduld. Ik wacht er al heel lang op om een onbetwiste basisspeler te worden.”
 
Blessure
In september van het afgelopen jaar raakte Hendrix geblesseerd tijdens een Champions League wedstrijd tegen FK Rostov. Maar ook nadat hij met wekenlang hard werken was hersteld wist de Limburger zich niet in de basis te spelen. Hij baalt en vindt dat er echt wat moet veranderen bij PSV. De centrale middenvelder heeft bij PSV nog een contract tot 2020.