(VIDEO) Fort Oranje in Rijsbergen, camping of achterbuurt

0
Fort Oranje

Fort Oranje is het laatste toevluchtsoord voor mensen die nergens meer terecht kunnen. Wat gebeurt er achter de slagbomen van Fort Oranje? Je ziet het woensdag om 21.30!

Posted by SBS 6 on Friday, February 17, 2017

RIJSBERGEN – Op de Bredaseweg in Rijsbergen staat een camping die vroeger gezellig en goed aangeschreven stond. Tegenwoordig komen ze regelmatig negatief in het nieuws en is de camping een soort achterbuurt van Breda en Rijsbergen geworden. Caravanbranden zijn daar maandelijkse kost en de politie komt er regelmatig controleren

 

 

Toevluchtsoord
Fort Oranje, voor velen een laatste toevluchtsoord omdat ze nergens anders meer terecht kunnen. In verpauperde caravans, omringd door vuil en karkassen van afgebroken en afgebrande caravans leven daar mensen met kinderen. 

Strijd
De strijd tussen de gemeente Zundert en Fort Oranje duurt al jaren. De ene partij wil sluiting, de andere partij wil juist de medewerking van de gemeente. 

Documentaire
SBS6 start woensdag 22 februari met een documentaire waar Dennis van der Geest de kijker meeneemt en een kijkje krijgt in het wel en wee op de camping en het verhaal achter de schrijnende verhalen. Maandenlang werd er op de camping gefilmd en werden een paar hoofdpersonen gevolgd. 

Zelf meer lezen over Fort Oranje, kijk dan op de site van Fort Oranje Nieuws