Partij voor de Dieren protesteert tegen kap van troeteleik A58

0
Een drukke demonstratie werd het niet. Foto: Tom van der Put - MaRicMedia

ULVENHOUT – De partij voor de dieren heeft zondagmiddag gedemonstreerd tegen de kap van de troeteleik op de middenberm van de A58 bij Ulvenhout. Kandidaat-kamerlid Frank Wassenberg heeft een spandoek ophangen op het nabije viaduct.

“onze kwetsbare natuur”
Volgens Wassenberg staat de eik symbool voor “onze kwetsbare natuur”. Het behoudt van de eik zou volgens de provincie 3,5 miljoen euro kosten. 

Verbreding A58
Vanwege het verbreden van de A58 zou de troeteleik gekapt worden. De verbreding kan volgens Rijkswaterstaat alleen via de middenberm, omdat de weg anders te breed wordt om onder het vlakbij gelegen viaduct te gaan.

Een negental leden van de partij waren zondagmiddag aanwezig. 

 

Foto’s: Tom van der Put – MaRicMedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”115″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]