Weeralarm, zware windstoten en veel regenval verwacht

0
Veel regen en zware windstoten worden verwacht. Archieffoto - MaRicMedia

BRABANT – De komende 24 uur kunnen er zware windstoten en hevige regenval over onze provincie trekken. Dat meldden de weerstations op de diverse sites. Het KNMI heeft daarom ook code geel afgegeven voor het hele land.  Minder treinen Voor Brabant geld de verwachting dat er winsttoeten tot een snelheid van 75 tot 100 km per uur gemeten kunnen worden. Verkeer moet er dan ook rekening mee houden. De NS houdt alvast rekening met het weeralarm en heeft aangekondigd dat er donderdag minder treinen zullen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen donderdag elk half uur in plaats van elk kwartier. Reizigers wordt aangeraden de weerberichten goed in de gaten te houden en de reisplanner te raadplegen.  

 

Wanneer 112 bellen bij noodweer
Bij hevige regenval en storm krijgt de meldkamer honderden telefoontjes van inwoners die overlast of schade hebben. Situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op andere hulpverzoeken. Medewerkers van de meldkamer die telefoontjes aannemen maken een snelle inschatting van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan. Door drukte kan het langer duren voordat je de meldkamer kunt bereiken.

Op de site van Brandweer Nederland zie je wanneer je 112 kan bellen.