(BUITENLAND) Londen opgeschrikt door terreuraanslag, een dader zwaargewond

2
Chaos in Londen na terreuraanslag. Foto: Twitter - @westicles69

LONDEN – De Britse hoofdstad Londen is woensdag opgeschrikt door geweld. Een gewapende man is voor het Britse parlement neergeschoten, nadat hij vlakbij met een auto op voetgangers was ingereden op de nabijgelegen Westminster Bridge. De man liet het voertuig achter en viel volgens ooggetuigen mensen aan met een mes.

Terreuraanslag
De Britse politie gaat uit van een terreuraanslag “totdat het tegendeel is bewezen” aldus een woordvoerder van de Britse politie. 

Jaar na Brussel
De gebeurtenissen in Londen gebeuren precies een jaar na de aanslagen in Brussel. Bij de Brusselse aanslagen op 22 maart 2016, op luchthaven Zaventem en metrostation Maalbeek, kwamen in totaal 35 mensen om het leven – inclusief de drie omgekomen daders. 340 mensen raakten gewond. 

Dode en zwaargewonden
Diverse media melden dat er tenminste één dode vrouw bij de aanlag te betreuren valt en dat er meerdere zwaargewonden zouden zijn gevallen. 

 


 

Twee daders
Volgens de BBC zou het gaan om twee daders. Een dader is door de Britse antiterreureenheid neergeschoten en zwaargewond geraakt. 

 


 


2 REACTIES

  1. De 5e Colonne van de Islam, is reeds lang in ons Avondland aanwezig, en de Wijzen uit de sprookjes, uit 1001-nachten, sorry, die zijn inmiddels veranderd in geschifte, haat predikende Imams, en getikte Moellahs. Vroeger, in tijden van het Ottomaanse Rijk, kwamen deze Muzelmannen, duidelijk herkenbaar te paard, zwaaiend met het kromzwaard, onder het wapperend groene banier van de Profeet Mahound…en nu, nu komen zij vermomd in allerlei gedaantes, vluchteling, asielzoeker, migrant…en bedenk er zo nog maar een paar! De kans is groot aanwezig, dat het zomaar uw vriendelijke buurman, die aardige gastarbeider is….toch?

Comments are closed.