Newman College Breda blaast trip naar Londen af

0
Chaos in Londen na terreuraanslag. Foto: Twitter - @westicles69

BREDA – Het Bredase Newman College dat vannacht met een groep leerlingen naar Londen zou afreizen, heeft de reis vanwege de aanslag afgeblazen. Dat vertelt leerling Finette (14). 

Slecht nieuws
,,We zouden vannacht vertrekken naar Londen, maar we zijn om vijf uur gebeld door leraren om te zeggen dat er slecht nieuws was.” 

Risico niet nemen
De school zou met tientallen leerlingen naar de Britse hoofdstad afreizen, vertelt Mavo-3-leerling Finette. Ze heeft begrip voor het besluit: ,,dat risico moet je niet nemen.”

Finette vindt het erg jammer dat het tripje is afgeblazen. ,,Sinds ik klein ben, wil ik naar Londen. Nu ging het eindelijk gebeuren, daar kijk ik al naar uit sinds ik op de middelbare school zit, want toen wist ik dat ik naar Londen zou gaan. En dan gaat het nu niet door. Gelukkig wordt het nog verplaatst, maar het kan nog wel even duren.”

Terreuraanslag
Gisteren vond er in de Britse hoofdstad een terreuraanslag plaats waarbij voor zover bekend vier doden vielen en zeker twintig zwaargewonden. Ook de dader van de aanslag kwam om het leven.