“Alle troep van de stoep” actie Breda van start

0
Alle troep van de stoep actie van start. Foto: Perry Roovers - MaRicMedia

BREDA – Vrijdag om 12.30 uur vond de aftrap plaats van het project “geen troep op de stoep” in de wijk Schorsmolen te Breda. Wethouder Adank onthulde enkele borden en prullenbakken. Deze werden ontworpen door school Het Driespan De Singel aan de Adriaan van Bergenstraat.

Zwerfafval
Waarom? Bij de afdeling Toezicht & Handhaving kwamen de laatste maanden veel meldingen van zwerfafval en hondenpoepoverlast binnen. Besloten werd om deze problemen samen met de buurt en school Het Driespan De Singel aan te pakken. De leerlingen van de school hebben tekeningen gemaakt. De mooiste tekeningen zijn op bordjes geprint. De bordjes zijn opgehangen in de nabijheid van de school. Ook werden drie afvalbakken ontworpen die nu ook rondom de school hangen.

Na de officiële onthulling zijn de leerlingen samen met buurtbewoners en enkele medewerkers van Toezicht & Handhaving met prikkers en vuilniszakken de wijk ingegaan om een eerste start te maken met het verwijderen van zwerfafval.

Afvalservice
Door Afvalservice werd voor de leerlingen een demonstratie met een veegwagen verzorgd. De gemeente biedt verder de school nog een lesprogramma aan, over afval/afvalinzameling, waarmee de leerlingen verder geïnformeerd zullen worden. Voor de leerlingen was er nog een klein presentje in de vorm van de mini-kliko. De buurtbewoners konden eenmalig hun grof vuil inleveren bij een zgn. schuitje van Afvalservice. Hier werd ook voorlichting gegeven over het scheiden van afval.

 

Foto’s: Perry Roovers – MaRicMedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”441″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]