Politie vraagt hulp van inwoners Udenhout bij zoektocht naar drugslab

0
Archieffoto: Dave Hendriks - SQ Vision

UDENHOUT – De politie heeft via bannering de hulp ingeroepen van de inwoners van Udenhout. Via deze digitale bewonersbrief worden de inwoners opgeroepen hun oren en ogen open te houden en informatie te delen. Zo hoopt de politie een vermeend drugslab te vinden.

Van Heeswijkstraat
Eind januari en begin februari 2017 heeft de politie verschillende keren een onderzoek ingesteld in de Van Heeswijkstraat en omliggende straten in Udenhout wegens een penetrante zware geur. Door buurtbewoners werden, al dan niet anoniem, meerdere tips aan de politie doorgegeven. Maar die kan niet ontdekken waar deze geur vandaan komt. Verschillende scenario’s zijn daarbij onderzocht.

Drugslab
De politie houdt ernstig rekening met het scenario dat in de directe nabijheid van de Van Heeswijkstraat, maar misschien ook in de ruimere omgeving, een drugslab zit. Dat is de reden dat omwonenden benaderd zijn om mee te helpen.

Bannering en Facebook advertising
Bannering, en voor de toekomst Facebook advertising, zijn nieuwe wegen die de politie bewandelt om te kijken of het meerwaarde heeft. Bannering wordt in het bedrijfsleven al jaren toegepast voor bijvoorbeeld het leveren van marketing boodschappen om klanten te trekken. De voordelen van bannering zijn de relatief lage kosten, een groot bereik en dat er vooraf een geografisch gebied ingesteld kan worden, doelgericht dus.