Meerdere aanhoudingen bij demonstratie Pegida in Tilburg

0
Leden van Pegida demonstreren in Tilburg. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

TILBURG – Bij een demonstratie van Pegida in Tilburg zijn zondagmiddag veertien aanhoudingen verricht. De aanhoudingen werden verricht op het Willemsplein en langs de route die Pegida zondagmiddag door de binnenstad van Tilburg liep. De organisatie demonstreerde daar tegen de komst van een moskee in de Stedekestraat.

In totaal werden er veertien personen gearresteerd. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Twee van hen konden zich niet legitimeren, één werd aangehouden voor belediging. De anderen werden op grond van artikel 7 van de APV gearresteerd, dat gaat over samenscholing en ongeregeldheden.

Er werden meerdere arrestatie verricht. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Aanhoudingen
Van AFA zijn er in ieder geval vier mensen aangehouden. Het is niet bekend of er van Pegida mensen zijn aangehouden. In totaal verrichte de politie zeker twaalf aanhoudingen. 

Voorman Edwin Wagenberg van Pegida. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Magere opkomst
Van Pegida zijn ongeveer vijftig man komen opdagen. Edwin Wagenberg, voorman van Pegidahad gerekend op een opkomst rond de 100. 

AFA
AFA hield tegelijk een ‘tegenbetoging’ omdat het anti-islamitische Pegida demonstreert tegen de nieuwbouw van de Marokkaanse moskee aan de Stedekestraat. De beweging was met zo’n 25 mensen aanwezig. 

 

Foto’s: Marcel van Dorst – MaRicMedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”833″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”22″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]