Taxichauffeur op non-actief na confronterend filmpje op Facebook

0
De man is inmiddels door de politie meegenomen. Foto: Videostill Facebook

DEN BOSCH – Een confronterend filmpje van een taxichauffeur gaat viraal op internet. In de video lijkt de man zichzelf te bevredigen nabij een kinderspeelplaats. Op de video zijn echter geen kinderen te zien. 

Facebook
Een voorbij fietsende voorbijganger ziet het gebeuren en filmt het taferelen en zet de video op Facebook. Binnen no-time gaat de video viraal en staan zijn naam en adresgegevens op internet. 

De man beweerde in het filmpje dat hij de ziekte van croon zou hebben. Foto: Videostill Facebook

Meegenomen door politie
De betreffende man is ondertussen meegenomen door de politie. Verschillende buurtbewoners hadden zich bij de woning van de man verzameld. Onbekend is of de man daadwerkelijk is aangehouden. Het lijkt er meer op dat het voor zijn eigen veiligheid is dat de man meeging. 

Adresgegevens op internet
De politie roept op om geen adresgegevens op internet te plaatsen. Dit is strafbaar aldus de politie. Binnen enkele minuten na het plaatsen van het filmpje waren de naam en adresgegevens al op Facebook te vinden. 

Niet verder delen
Het taxibedrijf uit Oss laat op Facebook weten dat ze erg geschokt zijn. ‘Natuurlijk nemen wij dit incident zeer hoog op.’ Ze vragen iedereen om het filmpje niet verder te delen. “Dit kan bij een eventuele vervolgstappen een nadelig impact hebben.”