Burgemeester wil sluiting ‘clubhuis’ Satudarah Tilburg, rechter niet

0
De sluiting is voorlopig van de baan. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

TILBURG – Een sluiting van zes weken van het ‘clubhuis’ van Satudarah aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg is wat de burgemeester van Tilburg wil. De rechter wil niet mee in zijn eis en wijst de sluiting voorlopig af. Op dat adres is Partycentrum Drinks & Dance gevestigd.

Met groot machtsvertoon werd een inval gedaan. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Geen clubhuis Satudarah
De uitbaatster van Drinks & Dance benadrukte tijdens het kort geding dat haar zaak ‘geen clubhuis van Satudarah’ is. “Leden van de motorclub komen er wel regelmatig. Maar mijn partycentrum is voor iedereen toegankelijk, ook op de vaste avond in de week dat de leden van Satudarah er zijn.” 

Ook een arrestatieteam werd ingezet bij de inval. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Inval
In maart werd er bij het partycentrum een inval gedaan door de politie. Bij die inval werd een mes en enkele lege zakjes met resten cocaïne aangetroffen. Reden voor de burgemeester om een sluiting van zes weken op te leggen. De exploitante probeerde sluiting te voorkomen door een rechtszaak aan te spannen tegen het voornemen van burgemeester Peter Noordanus.

Voorlopig uitgesteld
De rechter deed vrijdag uitspraak en besloot op grond van verklaringen van beide partijen de sluiting voorlopig uit te stellen.