Restaurant Vapiano in Eindhoven gesloten na brand in meterkast

0
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

EINDHOVEN – De Eindhovense brandweer werd woensdagmiddag rond 16.50 uur gealarmeerd voor een handmelder in de Heuvelgalerie. Bij restaurant Vapiano bleek kortsluiting te zijn geweest in de meterkast. In overleg met de brandweer heeft een monteur hierop een groep uitgeschakeld waarop het euvel leek te zijn verholpen.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

Rook in restaurant
Om 17.21 uur kreeg de meldkamer echter een 112-melding van rookontwikkeling in het restaurant. Hierop rukte de brandweer met twee blusvoertuigen, een hoogwerker en officier van dienst uit. Inmiddels was het personeel begonnen met de ontruiming van het restaurant. Enkele tientallen bezoekers moesten het restaurant verlaten.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

Gesloten
De brandweer kon het vuur in de meterkast snel doven maar wel zat nu het hele restaurant zonder stroom. Stichting Salvage en de monteur kwamen ter plaatse maar al snel bleek dat het restaurant vandaag niet meer open kon gaan en werden de gasten en het personeel naar huis gestuurd. Momenteel wordt er hard gewerkt om het restaurant zo snel mogelijk weer te openen. Hoe lang dit gaat duren is nog niet bekend.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision