Fikse onweer en regenbuien aan het eind van de middag, code geel volgens KNMI

0
Fikse regen- en onweersbuien aan het einde van de dag. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BRABANT – Het is weer een stralende warme dag die ter afgestraft  gaat worden met fikse regen- en onweersbuien in Brabant en de rest van het land. In de loop van de middag neemt van het zuiden uit de kans op enkele stevige regen- en onweersbuien toe. De buien kunnen lokaal vergezeld gaan van hagel, (zware) windstoten en veel neerslag in korte tijd. De zwaarste buien zullen in de nacht naar donderdag het land weer verlaten.

Code geel in heel het land. Foto: KNMI

Watergladheid
Verkeer moet rekening houden met een langere avondspits al zal deze in het zuiden niet heel veel probleem opleveren vanwege de vakantieperiode. Wel zal er vanwege het warme weer veel strandverkeer terugkomen. Zo zit het gevaar vooral in de watergladheid, grote hagel en andere vormen van wateroverlast.