Belgische vrouwen winnen met 2-0 van Noorwegen in Breda

0
Belgie won met 2-0 van Noorwegen. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – De Belgische Red Flames hebben hun tweede groepswedstrijd tegen Noorwegen met een overtuigende 2-0 gewonnen. Ondersteund met een groot aantal Belgische supporters wisten de Belgen de winst naar zich toe te trekken door goals van van Gorp in de 59e minuut en Cayman in de 67e minuut. 

Blijdschap bij Cayman na haar net gemaakte goal. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Thuiswedstrijd
In het Bredase stadion zaten ruim 7000 toeschouwers. De sfeer zat er goed, de Belgische supporters waren logischerwijs in de meerderheid. “Het voelt als een thuiswedstrijd”, lieten vele fans weten. De Noren werden de gehele wedstrijd overstemd door de Zuiderburen. 

Ruim 6000 supporters ondersteunde de Red Flames in Breda. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Eerste wedstrijd verloren
Beide ploegen verloren hun eerste wedstrijd en waren op zoek naar de belangrijke eerste punten. De Noorse vrouwen verloren in het openingsduel van de Oranje Leeuwinnen, Nederland dus, en België werd met 1-0 geklopt door Denemarken.

België – Nederland
Aanstaande maandag is het duel tussen de Belgische vrouwen en de Nederlandse vrouwen. Dit duel, wat in Tilburg gespeeld wordt, is uitverkocht. Het duel begint om 20:45 uur. 

Anja Sonstevold in duel met de Belgische Elke van Gorp. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia