Vierdaagselopers trekken door Brabant op vierde dag

0
Burgemeester Lex Roolvink heet de lopers welkom in zijn vestingstadje Grave - Foto: Marco van den Broek / SQ Vision

GRAVE – De lopers van de 101e Nijmeegse Vierdaagse trekken op de vierde dag traditioneel door Brabant: de dag van Cuijk. De deelnemers komen ’s ochtends via de John S. Thompsonbrug bij Grave onze provincie binnen gelopen. Ze worden daar welkom geheten door onder meer brugemeester Lex Roolvink.

De lopers trekken ’s ochtends bij Grave onze provincie binnen – Foto: Marco van den Broek / SQ Vision

Pontonbrug bij Cuijk
Via Gassel en Beers lopen de wandelaars dan naar Cuijk. Daar wordt de Maas met de ieder jaar door militairen aangelegde pontonbrug overgestoken. Langs de route staan veel toeschouwers en bewoners om de deelnemers aan te moedigen. De vierdaagse eindigt traditioneel op de St. Annastraat in Nijmegen, omgedoopt als Via Gladiola.

De laatste lopers trekken door Gassel heen – Foto: Marco van den Broek / SQ Vision

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1264″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Foto’s: Marco van den Broek / SQ Vision