Brandweer en dierenambulance herenigd jonge zwanen met ouders

0
De jonge zwanen werden herenigd met de rest van de familie. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

OOSTERHOUT – Een drie-tal jonge zwanen hebben zaterdagochtend het avontuur opgezocht en zijn op eigen houtje de omgeving aan het verkennen geweest. De drie behoren tot en familie met vader, moeder en in totaal vijf jonge zwanen. Omwonende hadden de dierenambulance gebeld omdat drie jonge zware van het stel in een sloot aan de Effentweg zaten. De ouders waren in geen velden of wegen te bekennen. 

De brandweer heeft de drie jonge zwanen gevangen. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Herenigd met familie
De dierenambulance heeft de hulp van de brandweer ingeschakeld. Die kwamen vanuit Made naar Oosterhout. De brandweermannen hebben speciale pakken en kunnen op deze manier zo het water in. De drie jonge zwanen werden stuk voor stuk gevangen en overgedragen aan de dierenambulance. Nadat alle drie de zwanen werden gevangen konden ze weer herenigd worden met de rest van de zwanenfamilie die in het water naast de Bovensteweg aan het dobberen waren. 

Vader en moeder zwaan waren blij hun drie jongen weer terug te zien. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Zo liep het avontuur toch nog goed af. 

 

Foto’s: Marcel van Dorst – MaRicMedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1276″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]