Duitse vrouwen winnen aantrekkelijk duel tegen Italië in Tilburg

0
Stevige duels op het veld. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

TILBURG – In een redelijk gevuld stadion in Tilburg met vooral Duitse supporters konden de bezoekers vrijdagavond een aantrekkelijke wedstrijd zien tussen de vrouwen van Duitsland en Italië. De wedstrijd werd gespeeld in de EK vrouwen groepsfase. De Duitse vrouwen kwamen sterk voor de dag wat in de openingsfase van de wedstrijd al resulteerde in een aantal kansen. 

De Duitse Josephine Henning kopt de 1-0 binnen. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Blessure
Uiteindelijk was het in de 19e minuut raakt, vanuit een hoekschop kopte Henning de bal achter de Italiaanse keeper Giuliani. Niet veel later werd het gelijk door een doelpunt van Mauro waardoor de stand 1-1 werd. Net voor de rust viel doelpuntenmaakster Henning uit met een blessure. Met een brancard werd zij van het veld gebracht. Voor haar in de plaats kwam Hendrich. 

Ook de Italiaanse Stracchi liep tegen een gele kaart op. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Geel en rood
Na rust was het Duitsland wat bleef aandringen in een duel wat steeds grimmiger werd. In de 69e minuut scoorde de Duitsers met Peter de 2-1. In totaal drie keer geel voor Duitsland en vier keer geel en een rode kaart voor Italie, Bartoli mocht het veld verlaten met twee keer geel, werd er volop voor de winst gestreden. 

Felle strijd op het veld. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Uitgeschakeld
De Duitsers kwamen niet meer in moeilijkheden en wonnen zo hun eerste poulewedstrijd van dit toernooi. Door het verlies is Italië zo goed als zeker uitgeschakeld. 

 

Foto’s: Marcel van Dorst – MaRicMedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1268″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]