Bewoner springt uit raam van brandende woning en wordt na een zoekactie aangehouden

0
Met een kettingzaag werd de deur geforceerd. Foto: Jack Brekelmans - Persburo-BMS

TILBURG – Een bewoner van een woning aan de Sint Janstraat  in Tilburg is in de nacht van zaterdag op zondag uit het raam gesprongen nadat zijn benedenverdieping in brand stond. Hij belandde na de sprong op een dak van een geparkeerde auto en vluchtte. 

Foto: Jack Brekelmans – Persburo-BMS

Kettingzaag
De brandweer heeft met een kettingzaag en een ram de voordeur geforceerd om de brandhaard te bestrijden. Een buurtbewoner had de man over een schutting zien springen op een nabijgelegen parkeerplaats. 

De man is aangehouden. Foto: Jack Brekelmans – Persburo-BMS

Aangehouden
Na een zoekactie waarbij ook een warmtebeeldcamera van de brandweer is gebruikt, is de gevluchte bewoner in een nabij gelegen tuin gevonden. De man is door de politie aangehouden voor vernieling aan een personenauto. De Sint Janstraat is door de politie met linten afgezet en wordt aangemerkt als plaats delict. De woning wordt bewaakt, de technische recherche gaat zondagochtend een onderzoek doen naar de toedracht van de brand.

Het is nog bekend waardoor de brand is ontstaan.

 

Foto’s: Jack Brekelmans – Persburo-BMS

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1286″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]