Engeland wint in Breda met 2-0 van Spanje op EK vrouwen

0
Irene Paredes (L) in duel met Jodie Taylor (R). Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – De Engelse vrouwen waren zondagavond met 2-0 te sterk voor de vrouwen uit Spanje. In een sterke eerste helft waren het de Engelse die de overhand hadden. In de 2e minuut was het gelijk raak, op aangeven van Ellen White tikte Fran Kirby de 1-0 binnen. Het leek al snel 2-0 te worden, maar de arbitrage keurde het doelpunt van Millie Bright af wegens buitenspel.

Jordan Nobbs (L) in duel met Irene Paredes (R) , Alexia Putellas Segura kijkt toe. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Strafschop
In de tweede helft weer een opmerkelijk moment, een speelster van Engeland leek de bal tegen haar hand te krijgen en kreeg Spanje de uitgelezen kans op de gelijkmaker toen scheidsrechter Carina Vitulano een penalty gaf. Ze bedacht zich even later echter toch waardoor het bij 1-0 bleef.

Jill Scott in de stromende regen in Breda. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Ongeslagen aan kop
Jodie Taylor, tegen Schotland al goed voor een hattrick, was trefzeker. en scoorde de tweede treffer voor Engeland wat tevens ook de eindstand was. Daardoor gaat Engeland ongeslagen en met zes punten aan kop in groep D en lijkt het land zo goed als zeker van een plek in de kwartfinales. Spanje en Portugal hebben drie punten, maar het doelsaldo van de Spanjaarden is beter.

 

Foto’s: Marcel van Dorst – MaRicMedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1287″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]