Nederlandse vrouwen na 2-1 winst op België naar kwartfinale EK

0
Heleen Jaques (L) in duel met de Nederlandse Anne Miedema (R). Foto: Marcel van Dorst - MARicMedia

TILBURG – De Nederlandse vrouwen hebben na de 2-1 winst op België de kwartfinale van het EK voor vrouwen bereikt. Met rust leiden de vrouwen met 1-0 door een benutte strafschop van aanvoerder Sherida Spitse. Het spel werd tijdelijk even stilgelegd door blessures van Maud Coutereels van België en Anouk Dekker van het Nederlands dameselftal. Beide spelers kunnen na behandeling en een tulband toch weer door. 

Maud Coutereels kon haar wedstrijd toch vervolgen na een langdurige behandeling. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Prima kans
Net voor rust kreeg Nederland nog een prima kans, Uitblinkster Shanice van de Sanden geeft voor op Lieke Martens, maar de Belgische verdediging maakt er een corner van.

Sherida Spitse viert de goal met de reserves. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Kwartfinale
Na de rust kwam Nederland voortvarend uit de kleedkamers maar was het toch Belgie wat scoorde. Een mislukte voorzet belandde achter keepster Sari van Veenendaal waardoor de stand 1-1 werd. Een even zo bizar doelpunt aan de ander kant van het veld, Lieke Martens besliste een kwartier voor tijd het duel door via het uitgestoken been van Heleen Jaques raak te schieten. Daarmee eindigde ‘onze’ vrouwen als eerste in de poule en zijn daardoor verzekerd van een plaats in de kwartfinale. De vrouwen spelen zaterdag in Doetinchem, tegen de nummer twee uit poule B: Duitsland, Zweden of Rusland.

Supporters van Belgie en Nederland gebroederlijk naast elkaar. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia
Lenie Onzia (L) in duel met Jackie Groenen (R). Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia
Jana Coryn in duel met Kika van Es, Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

 

Foto’s: Marcel van Dorst – MaRicMedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1295″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”30″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]