(VIDEO) FIOD verdenkt casino’s Game Palace in Heeze en Castricum (NH) van gebruik sjoemelsoftware

0

HEEZE – Vandaag heeft de FIOD in samenwerking met de Belastingdienst en de Kansspelautoriteit doorzoekingen gedaan in twee speelhallen van Game Palace in Heeze en Castricum en in twee woningen in Heeze en Rijen. Verdachten zijn een 53-jarige man uit Heeze en zijn 32-jarige dochter uit Rijen. De vrouw is aangehouden. Beiden worden verdacht van onjuiste aangiften kansspelbelasting en manipuleren van de omzetcijfers. De Belastingdienst is hierdoor mogelijk ruim 650.000 euro misgelopen.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision

Speelautomaten en roulettetafels in beslag genomen
Tijdens de doorzoeking zijn fysieke en digitale administratie, gegevensdragers, fruitautomaten en roulettetafels met in totaal 38 speelplaatsen in beslag genomen. De FIOD is het strafrechtelijk onderzoek gestart nadat de Belastingdienst constateerde dat bij de twee speelhallen sprake was van een ‘tax gap’ voor de verschuldigde kansspelbelasting. Dit is gebaseerd op landelijk gemiddelde dagopbrengsten per speelautomaat.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision

Sjoemelsoftware
Het vermoeden is dat gebruik is gemaakt van manipulatiesoftware in de speelautomaten en verdachten daardoor de kansspelbelasting te laag hebben aangegeven. Vermoedelijk waren de de speelautomaten op listige wijze zo geprepareerd dat deze prijzengeld aan de verdachten uitkeerden en niet aan de spelers. Tijdens onderzoeken in Duitsland en Oostenrijk vorig jaar is manipulatiesoftware in speelautomaten aangetroffen.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1299″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Foto’s: Dave Hendriks / SQ Vision