Frankrijk door na gelijkspel tegen Zwitserland op het EK voor vrouwen

0
Amandine Henry (L) in duel met Viola Calligaris (R). Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – De Franse vrouwen hebben woensdagavond met tien vrouwen gelijk gespeeld tegen de elf van Zwitserland. In de achttiende minuut werd Eve Perisset met rood van het veld gestuurd door scheidsrechter Katalin Kulcsar nadat ze de doorgebroken Ra­mona Bach­mann had neergelegd. Uit de vrije trap van Martina Moser scoorde Ana-Maria Crnogorčević ook nog eens de 1-0. Voor Frankrijk was een uitschakeling nabij.

Rode kaart voor Eve Perisset, Frankrijk met tien vrouwen verder. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Rake vrije trap
Een kwartier voor tijd was het echter Camille Abily die met een rake vrije trap de eindstand van 1-1 op het scorebord bracht.

Blijdschap na de gelijkmaker voor Frankrijk. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Door het gelijke spel is Frankrijk tweede in de poule geworden en dus geplaatst voor de kwartfinale. De Zwitserse vrouwen kunnen hun koffers gaan pakken en met opgeheven hoofd naar huis toe. 

Lara Dickenmann (L) in duel met Amandine Henry (R). Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Engeland in kwartfinale
Frankrijk treft in de kwartfinale in Deventer hoogstwaarschijnlijk Engeland.

Ramona Bachmann (L) in duel met Eve Perisset (R). Marcel van Dorst – MaRicMedia

 

Foto’s: Marcel van Dorst – MaRicMedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1306″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”40″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]