Zes hennepkwekerijen geruimd in Tilburg

0
Stockfoto - MaRicMedia

TILBURG – De politie heeft deze week op vijf adressen in Tilburg en één in Haghorst hennepkwekerijen geruimd. Er werden in totaal 1440 hennepplanten in beslag genomen. Er zijn drie verdachten aangehouden. In alle gevallen was sprake van stroomdiefstal.

Foto: Jack Brekelmans – Persburo-BMS

Hillegomlaan, Tilburg
In deze woning werden twee kweekruimten aangetroffen met daarin totaal 273 hennepplanten. Een hennepkweekruimte in een slaapkamer en een hennepkweekruimte in de garage. Er vond één aanhouding plaats.

Vredeman de Vriesstraat, Tilburg
In deze woning werd op de zolderverdieping een in werking zijnde kwekerij met vijf hennepplanten aangetroffen. In dit pand is al eens eerder een hennepkwekerij ontmanteld.

Goirke Kanaaldijk, Tilburg
In dit pand werd, naar aanleiding van een brand, een hennepkwekerij aangetroffen op de eerste etage. De hennepkwekerij stond in een verborgen ruimte. In de hennepkwekerij stonden 293 hennepplanten. Er vond één aanhouding plaats.

Besterdring, Tilburg
In dit bedrijfspand, met bewoning op de eerste etage, werden op de begaande grond twee kweekruimtes aangetroffen. In totaal stonden er 219 hennepplanten.

Kanaaldijk Noord, Haghorst (Hilvarenbeek)
In een grote losstaande schuur, welke fungeerde als kippenhok, werden in verborgen ruimtes twee hennepkweekruimtes aangetroffen. De toegang tot de kwekerijen vond plaats middels een van de kippenhokken waarin een hond huisde. In iedere kwekerij stonden 325 hennepplanten.

Foto: Jack Brekelmans – Persburo-BMS

Dessinateurstraat, Tilburg
In een woning aan de Dessinateurstraat werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Om binnen te komen werd de voordeur met een ram geforceerd, in de woning werd een persoon aangetroffen, deze werd aangehouden. De kwekerij wordt ontmanteld, de politie trof in de woning 100 moederplanten en 200 stekjes aan.