Engeland na 2-1 winst op Portugal door naar kwartfinales

0
Duel om de bal , Tatiana Vanessa Ferreira Pinto (L) , Toni Duggan (M) en Carole Da Silva Costa (R). Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

TILBURG – De Engelse vrouwen zijn na de 2-1 winst op Portugal doorgedrongen tot de kwartfinales van het EK vrouwen in Nederland. In Tilburg werd in een matige wedstrijd na de winst van de Engelse Portugal naar huis gestuurd. Toni Duggan bracht Engeland op 1-0 met een mooie stift, nadat Patricia Morais de bal pardoes bij de Engelse had ingeleverd.

Diana Micaela Abreu Sousa Silva (L) in duel met Alex Greenwood (R). Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Intikker
Carolina Mendes deed met een intikker wat terug in de zeventiende minuut. Na goed voorbereidend werk van Diana Silva kon ze de bal in een leeg doel prikken.

Af en toe werden stevige duels uitgevochten. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

1-2
Engeland won alsnog dankzij een doelpunt van Nikita Parris, die goed doorging en twee minuten na rust al de eindstand van 1-2 op het scorebord zette.

Spanje door ondanks verlies
In dezelfde groep ging Spanje onderuit tegen Schotland, echter zou Schotland met 2 doelpunten verschil moeten winnen om door te dringen tot de kwartfinales. In Deventer werd het 1-0 voor de Schotse vrouwen waardoor Spanje alsnog naar de kwartfinales gaat. 

 

Foto’s: Marcel van Dorst – MaRicMedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1313″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]