Drooggekookte pan zorgt voor grote rookschade bij slagerij in Schijndel

0
Foto: Sander van Gils / Persburo Sander van Gils

SCHIJNDEL – Vrijdagnacht werd de brandweer in Schijndel gealarmeerd voor een brand in een winkelpand aan het Plein 1944 in die plaats. Een voorbijganger merkte rond 4.30 uur de brand in het pand van een slagerij op en sloeg alarm. Ook wist hij de buren die boven de brand lagen te slapen te wekken door op de deur te bonzen en aan te bellen.

Foto: Sander van Gils / Persburo Sander van Gils

Drooggekookte pan
De brandweer had de situatie snel onder controle, in de keuken stond een drooggekookte pan op het vuur. De vlammen werden gedoofd met een blusdeken waarna de pan met brandende inhoud naar buiten werd gebracht. Inmiddels waren veel buurtbewoners een kijkje komen nemen. Ook de politie kwam met meerdere eenheden ter plekke.

Foto: Sander van Gils / Persburo Sander van Gils

Rookschade
Het pand van Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven heeft door de brand veel rookschade opgelopen. De brandweer heeft de winkel langdurig geventileerd maar het is vooralsnog niet bekend of die in de loop van de dag nog open gaat.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1321″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Foto’s: Sander van Gils / Persburo Sander van Gils