Oostenrijk verassend door na strafschoppen-serie op EK voor vrouwen

0
Duel met l-r , Maria Pilar Leon Cebrian , Laura Feiersinger. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

TILBURG – De vrouwen van Oostenrijk hebben in de kwartfinale van het EK de vrouwen van Spanje naar huis gestuurd. De debutant van het EK verbaasde al door groepswinnaar in poule C te worden. 

Duel met l-r , Nicole Billa , Maria Victoria Losada. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Overwicht leverde geen kansen op
In de beginfase van de wedstrijd was het Spanje wat druk zette, Oostenrijk kon daar niets tegenover stellen. Kansen voor de Spanjaarden leverde dat echter niet op. Met enkele afstandsschoten werd Zinsberger in de eerste helft op de proef gesteld. In de tweede helft kwam Oostenrijk, dat debuteert op het EK, er enkele keren gevaarlijk uit. Keepster Sandra Paños hield aan de andere kant eveneens het hoofd koel.

Kopduel met l-r , Nina Burger , Silvia Meseguer. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Verlenging
Spanje zocht in de verlenging nadrukkelijk naar een doelpunt. Invalsters Jennifer Hermoso en Alexia Putellas werden nog als troef in het veld gebracht maar ook zij kwamen niet tot scoren. 

Strafschoppen
In de 120 minuten speeltijd werd er niet gescoord, waarna Oostenrijk uitstekend presteerde in de strafschoppenserie. Van druk was geen sprake bij de ploeg, aangezien alle vijf penalty’s werden verzilverd. Omdat Silva Meseguer namens Spanje wel faalde, won Oostenrijk de serie met 5-4.

Silvia Meseguer mist, keeper Manuela Zinsberger redt. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia
Blijdschap bij Sarah Puntigam, zij brengt met haar doelpunt Oostenrijk naar de halve finale. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Halve finale
Oostenrijk speelt donderdag in de halve finale tegen Denemarken, dat eerder op deze dag verrassend topfavoriet Duitsland naar huis stuurde.

 

Foto’s: Marcel van Dorst – MaRicMedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1331″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”50″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]