Bewoners en buren weten woning te redden na autobrand voor woning

0
De politie gaat uit van brandstichting. Foto: Jules Vorselaars - JV Media

TILBURG – Bewoners en buren hebben in de nacht van zondag op maandag een woningbrand aan de Duifstraat weten te voorkomen. De auto die op de oprit van de woning stond is waarschijnlijk aangestoken. Bewoners werden gewekt door lawaai op straat en zagen dat de auto voor het huis in lichterlaaie stond. 

De bewoners zijn zelf gaan blussen. Foto: Jules Vorselaars – JV Media

Tuinslang
De bewoner twijfelde geen moment en hield met een tuinslang de dakgoten van zijn woonhuis nat. Ook een buurman hielp mee om de vlammen onder controle te houden. De gealarmeerde brandweer nam de bluswerkzaamheden van de bewoner over. De woning raakte licht beschadigd door de brand.

Foto: Jules Vorselaars – JV Media

Brandstichting
Getuigen hebben een scooter weg horen rijden waardoor brandstichting heel aannemelijk wordt. De politie doet onderzoek. 

De politie gaat uit van brandstichting. Foto: Jules Vorselaars – JV Media