(VIDEO) Gemeente Zundert begonnen met ontruiming deel camping Fort Oranje

1

RIJSBERGEN – De gemeente Zundert en de Veiligheidsregio zijn maandagochtend begonnen met de ontruiming van een gedeelte van camping Fort Oranje in Rijsbergen. Voor de ontruiming was veel pers uitgenodigd die op gepaste afstand hun werk mochten doen. De gemeente Zundert kondigde vorige week aan dat het beruchte veld F waar veel arbeidsmigranten wonen voor maandagochtend verlaten diende te worden door de bewoners. 

Enkele bewoners staan al klaar om de camping te verlaten. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Vertrokken
Veel bewoners kozen eieren voor hun geld en pakte hun boeltje op om de caravan en de camping te verlaten. Voor de ingang stonden maandagochtend een aantal migranten met hun spullen te wachten. Volgens de woordvoerster van de gemeente zijn deze bewoners “zelfredzaam” en krijgen zij geen hulp bij het zoeken naar vervangende woonruimte. 

De vrijgekomen caravans worden gelijk gesloopt. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Direct verwijderd
De leeg gekomen caravans worden met een kraan direct van het terrein verwijderd. “Dit om te voorkomen dat er meteen iemand anders in gaat wonen.”

Zorgindicatie
Bewoners met een zorgindicatie kunnen wel nog even op de camping blijven wonen. Schneider: “Zij worden geholpen bij de herhuisvesting, omdat ze dit zelf niet geregeld krijgen.”

 

Foto’s: Marcel van Dorst – MaRicMedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1335″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]


Comments are closed.