Luchtmacht helikopter maakt voorzorgslanding in Helvoirt

0
Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

HELVOIRT – Een transporthelikopter van de Koninklijke Luchtmacht heeft maandagmiddag Helvoirt een voorzorgslanding gemaakt. De piloten kregen een waarschuwing voor mogelijke technische problemen en hebben de Cougar conform de geldende procedures zo snel mogelijk aan de grond gezet. In dit geval was de landingsplek een weiland in de buurt van de Guldenberg en de Nieuwkuijkseweg. 

Foto: Bart Meesters / Meesters Multimedia

Onderzoek
De Cougar is afkomstig van vliegbasis Gilze-Rijen. Wat er precies mankeert aan het toestel is niet duidelijk. Technici van de luchtmacht zijn begonnen met een onderzoek. De omgeving van de helikopter is door de Marechaussee afgezet.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1337″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Foto’s: Bart Meesters / Meesters Multimedia