(VIDEO) Weer plofkraak in Oss ondanks extra beveiliging

0

OSS – Op de geldautomaat van de Rabobank in winkelcentrum De Ruwert in Oss is in de nacht van zondag op maandag een plofkraak gepleegd. Omwonenden van de automaat aan het Sterrebos schrokken kort voor drie uur ’s nachts wakker van een harde knal. Toen ze gingen kijken zagen ze een donkere Audi met hoge snelheid wegrijden. Een andere Audi bleef op de parkeerplaats bij de geldautomaat achter maar of die iets met de plofkraak te maken heeft is niet duidelijk.

Een tweede Audi bleef bij de geldautomaat achter – Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Brandweer weg naar brand
De brandweer kwam ter plaatse om metingen te verrichten maar werd al snel weer weggeroepen voor een uitslaande brand in een leegstaand café aan de Berghemseweg in Oss. Een explosievenverkenner van de politie heeft de omgeving van de geldautomaat verkend en daarna zijn forensisch rechercheurs begonnen met een uitgebreid sporenonderzoek.

De omgeving werd afgezet voor sporenonderzoek – Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Extra beveiligingsmaatregelen
De Rabobank Oss-Bernheze nam naar aanleiding van eerdere plofkraken extra beveiligingsmaatregelen. Zo werd na een plofkraak in Geffen in mei besloten alle automaten in Oss en Bernheze ’s nachts te sluiten. Of dat ook met de automaat aan het Sterrebos al was gebeurd is niet bekend. Ook is nog niet bekend of de daders bij de kraak van zondagnacht iets buit wisten te maken.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1334″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Foto’s: Gabor Heeres / SQ Vision