Bij daglicht schade na verwoestende brand in centrum Tilburg goed zichtbaar

0
De politie bewaakt de omgeving van het getroffen pand. Foto: Toby de Kort - De Kort Media

TILBURG – De verwoestende brand in de nacht van dinsdag op woensdag is bij daglicht pas goed te zien. Rond middernacht brak er brand uit in een monumentaal pand waar ook de FEBO in gevestigd zit. Binnen een tiental minuten stond het gebouw in lichtelaaie. Zeker drie bewoners zijn via het dakje bij de FEBO uit hun woning gevlucht. 

Bij daglicht is de schade aan het pand goed zichtbaar. Foto: Toby de Kort – De Kort Media

Kortsluiting
De brand zou op de bovenste verdieping zijn ontstaan en vermoedelijk zou kortsluiting in een droger de oorzaak van de felle brand zijn geweest. De precieze oorzaak zal nog worden onderzocht door specialisten van politie en brandweer. 

Gewond
Bij de brand raakte een man gewond. Waarschijnlijk heeft hij rook ingeademd en is ter controle met een ambulancen naar het ziekenhuis overgebracht. Voor zover bekend raakte er verder niemand gewond. 

Zowel Vodafone en Ritel hebben schade opgelopen en zullen voorlopig gesloten blijven. Foto: Toby de Kort – De Kort Media

Gesloopt
Vandaag zal worden gekeken hoe de technische staat van het gebouw is en wanneer er met de sloop van het pand begonnen kan worden. Wat de staat van de naastgelegen panden is wordt nog bekeken. Zowel Voadafone en Ritel, twee winkels aangrenzend aan de FEBO hebben schade opgelopen. Zij zullen voorlopig gesloten blijven.