Deense vrouwen winnen in Breda na strafschoppen en treffen Nederland in de finale

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – De vrouwen van het Deense elftal hebben via strafschoppen de finale bereikt van het EK voor vrouwen. In Breda schakelde zij in een matige wedstrijd de Oostenrijkse vrouwen uit. 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Nauwelijks kansen
In de reguliere speeltijd werd niet gescoord en werden nauwelijks kansen gecreëerd. Oostenrijk had daar via Sarah Puntigam wel een uitgelezen mogelijkheid toe, maar de middenveldster van SC Freiburg miste in de twaalfde minuut een penalty door huizenhoog over te schieten.

Feest bij de Deense vrouwen na de winst op Oostenrijk en het behalen van de finale. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Strafschoppen
Ook in de beslissende strafschoppen faalden de Oostenrijksen hopeloos. Deze keer waren het Laura Feiersinger, Viktoria Pinther en Verena Aschauer die het niet niet wisten te vinden. De Deensen hadden met Nadia Nadim, Pernille Harder en Simone Sörensen wel trefzekere speelsters waardoor Denemarken voor het eerst de finale bereikt. 

Finale Nederland – Denemarken
Tegenstander van de finale die zondag in Enschede gespeeld wordt is Nederland dat net als de Denemarken voor het eerst de finale bereikte. 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia
Feest na het behalen van de finale. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

 

Foto’s: Marcel van Dorst – MaRicMedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1359″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”44″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]