Brandweer redt kitten uit motorblok van auto

0
Foto: Toby de Kort / De Kort Media

MOERGESTEL – Buurtbewoners hoorden zaterdagmiddag rond 17.00 uur gemiauw bij een auto aan de Heizenschedijk in Moergestel. Toen ze de motorkap open deden van de auto zagen ze een kitten weg kruipen in het motorblok. De eigenaar van de auto probeerde het jonge beestje te pakken maar dit mislukte.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media

Kitten gered
De brandweer kwam ter plaatse en heeft een aantal kappen onder de auto verwijderd. Na ongeveer 20 minuten kon het beestje door de brandweer bevrijd worden. Het katje raakte niet gewond en werd door de brandweer snel in een doosje gedaan zodat die niet kon ontsnappen. De stichting De kittenmand komt het beestje ophalen.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media

Buurt-Whatsapp
Eerder deze dag zagen buurtbewoners de kitten al in de straat lopen. De eigenaar van de auto heeft toen een oproepje gestuurd naar de buurt-whatsappgroep of iemand zijn katje kwijt was.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media