Nederlandse vrouwen Europees Kampioen na winst op Denemarken

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

ENSCHEDE – De Nederlandse vrouwen hebben met 4-2 de Deense vrouwen verslagen en zijn daarmee Europees kampioen. Het is de eerste keer in de historie dat de vrouwen een dergelijk grote prijs hebben behaald. 

Een benutte strafschop bracht Denemarken binnen vijf minuten op voorsprong. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Enerverende eerste helft
In een enerverende eerste helft waarin beide ploegen twee maal wisten te scoren kwamen de Denen al na 5 minuten op voorsprong door een benutte strafschop van Nadia Nadim. Niet veel later was het Shanice van de Sanden die op rechts weer eens veel sneller dan haar Deense tegenstander was en zette prima voor op Miedema die gemakkelijk de gelijkmaker kon binnen schieten.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Rust in met gelijke stand
Lieke Martens bracht Nederland weer op voorsprong met een geplaatst schot. Pernille Harder, koningin van het Deense voetbal, knalde even later weer raak in de korte hoek waardoor beide ploegen met een gelijke stand de rust in gingen.

Europees kampioen
In de tweede helft benutte aanvoerster Sherida Spitse een vrije trap en was Van Es dicht bij de 4-2. Miedema zorgde vlak voor tijd voor de bevrijdende treffer waardoor Nederland Europees kampioen is.

Nederlandse vrouwen Europees kampioen. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

 

Foto’s: Marcel van Dorst – MaRicMedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1376″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”26″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]