Man met inbrekerswerktuigen aangehouden in Breda

0
Stockfoto - MaRicMedia

BREDA – Een 36-jarige Bredanaar is maandag 7 augustus 2017 omstreeks 00.45 uur op de Adriaan van Bergenstraat ter zake de APV aangehouden nadat een politieman in zijn rugzak inbrekersgereedschap was aangetroffen. Bovendien had hij een navigatiesysteem bij zich, die mogelijk van diefstal afkomstig is. De herkomst daarvan wordt onderzocht.

Een politieman in een burgerauto zag op de Adriaan van Bergenstraat een man fietsen die hij ambtshalve kent. De diender weet dat het om een drugsgebruiker gaat die voorkomt ter zake vermogensdelicten. De agent besloot de man in de gaten te houden.

Hij zag dat de man richting een grote parkeerplaats fietste en zich daar ophield tussen geparkeerde auto’s. Na enige tijd kwam de fietser weer van het parkeerterrein af waarna de politieambtenaar besloot een controle in te stellen. In de rugzak werden schroevendraaiers, een ijzeren tang en een stanleymes aangetroffen. Ook had hij een Tom TOM systeem bij zich. Hierop werd hij aangehouden ter zake het bij zich hebben van inbrekerswerktuigen.