Stel dat van camping Fort Oranje af moet krijgt alsnog hulp van gemeente Zundert

0
Het ruimen van de caravans gaat gewoon door. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

RIJSBERGEN – Het stel Jerry Proost en Cindy van Gils krijgt, onder lichte dwang van de rechter, alsnog hulp van de gemeente Zundert bij het vinden van en huis. Dinsdagmiddag diende het kort geding tegen de gemeente Zundert nadat twee weken geleden het stel een brief van de gemeente kreeg om binnen drie dagen de camping te verlaten. 

Jerry (L) krijgt alsnog hulp van de gemeente Zundert bij het vinden van een huis. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Onterecht
Onterecht, gaf de raadsman van Proost, mr. Frank Boomaars, tijdens de zitting aan. Boomaars verwees naar een brief die de gemeente eerder had verstuurd nadat de gemeente het beheer had overgenomen. In die brief werd beweerd dat de bewoners een jaar de tijd zouden krijgen om naar andere huisvesting om te zien.

Kritische vragen aan gemeente Zundert
De rechter kon zich daar wel in vinden en stelde daarna kritische vragen aan de gemeente Zundert. ,,Als je in een brief schrijft dat je als gemeente de bewoners gaat begeleiden bij het zoeken naar passende woonruimte dan wek je toch verwachtingen?’’, hield de rechter de raadsman voor. ,,Dan kun je daarna toch niet zeggen dat iemand opeens zijn caravan moet verlaten.’’

Eind juli werd begonnen met de ontruiming van veld F. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Nattigheid
De gemeente Zundert voelde blijkbaar nattigheid en bood aan om alsnog hulp te bieden aan het stel om passende woonruimte te vinden. Mocht de rechter uitspraak doen die in het nadeel van de gemeente Zundert zou zijn dan zullen meerdere bewoners een kort geding aanspannen. 

Ruimen van caravans gaat gewoon door
Ondertussen gaat de gemeente gewoon door met het ruimen van de caravans. Volgens bronnen op het park gaat dat met grof geweld. Leidingen en stroomkabels worden zonder af te koppelen kapot getrokken. Het lijkt er op dat de gemeente vooral zo snel mogelijk de caravans van het veld af wil hebben om een eventuele rechterlijke uitspraak voor te zijn. De troep die na het ruimen achterblijft wordt niet opgeruimd. 

Wat rest na het ruimen van de caravans is een puinhoop. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Geen gas, water en stroom
Enkele bewoners die op de camping staan werden afgesloten van gas, water en stroom. De reden zou volgens de betrokkene zijn omdat deze nooit officieel gas, water en stroom zou hebben gehad. “Ik zit al vanaf ruim acht weken zonder gas, water en stroom. De gemeente laat me gewoon zonder zitten. Ik kan niet eens normaal douchen,” aldus Roel die al jaren op de camping staat. 

Ontruimen veld G
Woensdagochtend staat het ontruimen van veld G op de planning. Op de vraag waarom het allemaal in zo’n sneltreinvaart gaat en waarom de gemeente Zundert daar niet de tijd voor neemt zoals het eerder gemeld werd komt geen antwoord.