(VIDEO) Grote hoeveelheid brandend drugsafval aangetroffen in Nuenen

0

NUENEN – Aan het Achterbos in Nuenen is in de nacht van maandag op dinsdag een grote hoeveelheid brandend drugsafval aangetroffen. Voorbijgangers troffen rond 1.40 uur langs de weg ongeveer veertig jerrycans en een grote IBC container (een 1000 liter vat) aan. Een deel van de vaten had vlam gevat. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en heeft de vlammen gedoofd. Ook de omgevingsdienst en een adviseur gevaarlijke stoffen werden opgeroepen maar die zijn niet meer ter plaatse geweest.

Foto: Pim Verkoelen / SQ Vision

Eerdere dumpingen
Het is niet de eerste keer dat op deze afgelegen zandweg drugsafval is aangetroffen. Zo werden op 30 maart 2016 tientallen vaten gevonden in de sloot langs de weg. Een half jaar later brandde er op 28 september een bestelbusje met drugsafval helemaal uit. Of de dumpingen met elkaar te maken hebben is niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

Foto: Pim Verkoelen / SQ Vision