Brandweer redt duif van balkon in Tilburg

0
Foto: Toby de Kort / De Kort Media

TILBURG – Een voorbijganger belde donderdagavond rond 18.30 uur de brandweer omdat bij een appartementencomplex aan de Ringbaan West in Tilburg zat een duif vast. De vogel zat klem tussen een glasplaat en een balkon. De brandweer kwam met een hoogwerker ter plaatse.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media

Maandelijks dode duiven
Verschillende buurtbewoners kwamen naar buiten om hun verhaal te doen. Ze vertelden dat ze al regelmatig contact hebben gezocht met TBV Wonen in Tilburg omdat er maandelijks dode duiven voor de ingang van het complex liggen. Ook hebben ze contact gehad met de dierenbescherming maar tot op heden zonder succes. Doordat er een hoge grote glasplaat hangt bij de ingang zien de duiven dit niet en vliegen zich dood.

Duif bevrijd
Ook zaten er al diverse duiven vast maar woensdagavond kwam de duif niet meer tussen de glasplaat uit. Nadat de brandweer de duif bevrijd had werd hij weer los gelaten. Het dier was niet gewond en vloog gelijk een boom in.