Invallen in woningen en bedrijven in Brabant na groot witwasonderzoek

0
Ook in Sprundel heeft de politie een inval gedaan. Foto: Christian Traets - MaRicMedia

BRABANT – In Raamsdonksveer, Geertruidenberg, Sprundel, Hank, Made, Kaatsheuvel, Drimmelen en Oosterhout heeft de politie in woningen en bedrijfspanden doorzoekingen gedaan in een groot witwasonderzoek. In totaal moesten zeven accountantskantoren hun administratie inleveren. 

Stratenmakersbedrijf
Aanleiding zou informatie zijn uit een lopend strafrechtelijk onderzoek dat de politie naar een stratenmakersbedrijf in West-Brabant startte. Het vermoeden bestaat dat het bedrijf crimineel geld witwast. Er werden onder meer valse facturen uitgeschreven aldus de politie. 

Geen aanhoudingen 
Voor zover bekend waren er geen aanhoudingen en was de inval puur gericht op het verzamelen van informatie naar het witwassen.

Tientallen kilo’s drugs
Bij de doorzoekingen zijn enkele tiental kilo’s cocaïne, MDMA en chemicaliën voor synthetische drugs aangetroffen.  Ook is een behoorlijke hoeveelheid geld aangetroffen.  Op dit moment is nog niet bekend van wie deze verboden middelen zijn.