(VIDEO) Verwarring bij Nederlandse en Belgische hulpdiensten na melding ongeval op A16 bij Breda

0

BREDA – Na een ongeval op de A16 tussen Hazeldonk en Breda zijn meerdere personen overgebracht naar het ziekenhuis. Drie Belgische auto’s botsten op elkaar. Omdat de betrokken Belgen de hulpdiensten belden en vermoedelijk nog op het Belgische telefoonnetwerk zaten werden de Belgische politie en ambulance gealarmeerd.

Foto: Tom van der Put / MaRicMedia

Hectometerpaal bestaat in Nederland én België
Hectometerpaal 68.3 bestaat in zowel Nederland als België. Omdat de Belgische hulpdiensten daar niets aantroffen zijn ze naar Nederland gereden. De Nederlandse hulpdiensten waren op dat moment verderop op de A16 bij Prinsenbeek aan het zoeken naar het ongeval. Zij hadden een onjuiste locatie doorgekregen.

Foto: Tom van der Put / MaRicMedia

Belgische en Nederlandse hulpdiensten
De Belgische en Nederlandse hulpdiensten werkten uiteindelijk samen om de gewonden te verzorgen en het ongeval zo snel mogelijk af te handelen. Een moeder met een baby en een oudere vrouw zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Wat zij precies mankeerden is niet bekend. Een voertuig kon zelfstandig verder, twee andere auto’s zijn door een berger afgevoerd.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1406″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Foto’s: Tom van der Put / MaRicMedia