Fort Oranje Rijsbergen; ‘camping of strafkamp’

3
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

RIJSBERGEN – Dat er wat gedaan moet worden aan camping Fort Oranje in Rijsbergen was wel duidelijk. Dat het er nu beter op geworden is nu de gemeente Zundert het beheer over heeft genomen is nog maar de vraag. Bewoners klagen dat het strenge beleid wat gehanteerd wordt onmenselijk is. “We lijken een stel gevangenen op onze eigen camping”.

Even op bezoek bij de bewoners is er niet meer bij. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Prive terrein
Als pers zijnde mag je wel in gesprek met de bewoners, mits je een afspraak hebt en onder strenge begeleiding. “Het is privé terrein en we willen niet dat de pers de bewoners lastig gaan vallen met allerlei vragen en zo maar over de camping heen dwalen, vandaar dat we de pers begeleiden.” aldus woordvoerster Louise Schneider van de gemeente Zundert.

Heeft gemeente Zundert iets te verbergen
De vraag die de bewoners zich dan ook stellen is wat de gemeente Zundert te verbergen heeft en wat er voor de pers verzwegen wordt. 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Bezwaarschrift
Ondertussen is eigenaar Cees Engel bezig met het voorbereiden van een een rechtszaak wegens de sluiting van Fort Oranje. Gemachtigde mr. J.S. Pols heeft een bezwaarschrift opgesteld waarin de handelswijze van de gemeente als illegaal word bestempeld en waarin Pols harde taal spreekt naar de gemeente Zundert. Dit alles onderbouwt met keiharde bewijzen en foto’s waar Brabant Actueel ook inzage in heeft. 

Gemeente Zundert
Vandaag kwam ook de gemeente Zundert met een brief. In de brief, gericht aan de bewoners en recreanten, staat dat de recreanten uiterlijk 15 september 2017 van de camping af moet zijn. Mochten ze een eigen caravan hebben dan mag deze meegenomen worden als men kan aantonen dat deze eigendom is, een taxatierapport gemaakt is en de gemeente gevrijwaard wordt….. Heeft de gemeente Zundert dat ook bij alle afgevoerde caravans gedaan?  

Zou de gemeente Zundert ook van deze caravan een taxatierapport hebben gemaakt? Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Geen vervangende woonruimte
Ook wordt het de eerder toezegging van het vinden van vervangende woonruimte keihard aangepast. Waarin eerder werd aangegeven dat de gemeente Zundert actief zou meehelpen met zoeken naar vervangende woonruimte wordt nu in de brief vermeld dat “onverplicht en zonder dat er juridische rechten aan ontleend kunnen worden” er een telefoonnummer wordt opgezocht of contact met de gemeente van herkomst gelegd wordt. 

Einde van het jaar camping leeg
Op 6 december van dit jaar moet de camping leeg zijn staat in de brief van de gemeente Zundert te lezen. Onbekend is wat er met de grondeigenaren van de diverse percelen gaat gebeuren. 

Brieven online
Voor de geïnteresseerden staan de linkjes van de brieven online. Wij blijven het een vreemd verhaal vinden en komen eigenlijk maar tot één conclusie; De gemeente Zundert wil af van Fort Oranje en blijkbaar tegen elke prijs. Wordt vervolgd…….


3 REACTIES

  1. populistische berichtgeving. Eerst huilen dat het een zootje is op Fort Oranje. Dan gaan meehuilen met de heer Engel en zijn advocaat en alvast voorzichtig aan de zijkant gaan staan en je terugtrekken uit de kritiek. Journalistiek zonder ruggengraat. Heel jammer dit.

Comments are closed.