(VIDEO) Verdachte gewond bij spectaculaire inval arrestatieteam in Eindhoven

0

EINDHOVEN – De politie heeft woensdagmiddag een woning aan de Frederiklaan in Eindhoven omsingeld. Daar hield zich een verwarde en agressieve man schuil dreigde zichzelf iets aan te doen. Die had bij buren vernielingen gepleegd en toen agenten ter plaatse kwamen werden zij bedreigd met een bijl en een mes. De politie heeft daarop de ruime omgeving afgezet en hield nieuwsgierigen op afstand. Een arrestatieteam kwam ter plaatse om de verdachte aan te houden.

De verdachte is onder politiebewaking geblinddoekt met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht – Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision

Explosieven
Kort voor zeven uur ’s avonds blies het arrestatieteam miet behulp van explosieven de voordeur uit de woning en drong het huis binnen. Het team heeft bij de aanhouding van de man geschoten en die is daarbij gewond geraakt. De verdachte is geblinddoekt op een brancard en onder politiebewaking met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een vrouw die ook in de woning was bleef ongedeerd.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1417″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Foto’s: Sem van Rijssel / SQ Vision